Deadline 1 feb 2018 voor ...

Deadline 1 februari 2018! Geld betaald aan particuliere mensen? Aangifte doen!

Het kan weleens voorkomen dat je iemand wilt inhuren die geen eigen onderneming heeft. Let dan goed op! Allereerst of er geen sprake is van een verkapt dienstverband. Daar gaat dit artikel verder niet over. Wat hier wel besproken wordt is dat je er ook aan moet denken dat je de betaling meldt.

Voor de meeste mensen zonder onderneming lijkt het erg leuk om voor iemand anders te werken, geld ervoor te ontvangen en het niet aan te geven. Zodoende hebben ze een extra reservepotje. Dat gebeurde kennelijk in het verleden vaak en daarom heb je nu de verplichting betalingen te melden die je aan particulieren doet. 

De voorwaarden zijn: 
- de betalingen doe je aan personen die niet bij jou in dienst zijn;
- de diensten/werkzaamheden worden niet uitgevoerd vanuit een onderneming.

De betalingen moeten digitaal gemeld worden. Je moet je daarvoor eerst aanmelden bij de Belastingdienst. Aanmelden kan op 2 manieren:

* Stuur een mailtje naar gegevensuitwisseling@belastingdienst.nl. Vermeld daarin jouw adres en het telefoonnummer waarop ze je kunnen bereiken. Zij bellen je dan over hoe je de gegevens digitaal kunt aanleveren.
* Bel de Belastingdienst op 0800 - 022 70 65. Zij vertellen je dan hoe je de gegevens digitaal kunt aanleveren.

Het aanvragen van de codes duurt ongeveer 2 weken. Vraag daarom deze week uiterlijk de codes aan. De aangifte met betalingen van 2017 moet namelijk uiterlijk 1 februari ingediend zijn! Uiteraard kunnen we dit voor je begeleiden, neem hiervoor contact met ons op.