Een inspirerende Gildedag

Het is alweer even geleden, de tijd gaat zo snel voorbij, maar op 5 oktober heb ik een Gildedag bijgewoond van Bernard de Groot af. Een gedachte van meester-ondernemers die leerling-ondernemers meenemen naar een hoger niveau. Interessant, mede omdat ik in het verleden een Gilde opleiding heb gevolgd en die beviel erg goed. Deze dag stond in het teken van Teambuilding.
 
We zijn gestart met een workshop van Jan Pieter van Lieshout. Hij is dansmeester, coach en organisatieadviseur. De combinatie is zeer interessant, hij leerde ons dat we veel uit lichaamstaal (en dans) kunnen opmaken over iemand. Zo moesten we in groepen van 3, meedansen op muziek en vertelden de andere 2 leden wat ze over mij konden opmaken uit de dans die ik toonde. Het was verrassend accuraat en confronterend. 
 
Vervolgens hebben we geluisterd naar etnische zakenvrouw van het jaar 2017 Eveline Wu. Ze emigreerde naar Nederland op haar 15e, werd afwasser in de keuken waar haar vader ging werken en niet veel later stond ze naast haar vader als chef-kok in datzelfde restaurant. Ze is een inspirerende vrouw met inmiddels 5 restaurants en meer dan 100 personeelsleden waar nagenoeg geen verloop is. 
 
Als laatste heeft design maestro Jeroen Verbrugge ons meegenomen in zijn wereld. Jeroen staat voor lef, neemt risico’s en hakt knopen door. Hij heeft zijn ontwerpbureau, ontwikkeld tot een internationaal en prijswinnend bureau. Leuk om zijn verhalen en tips te horen.
 
Bijzonder leuk aan deze dag was ook dat kunstenaar Olivier Rijcken deze dag heeft afgebeeld waarvan de foto’s aan deze post zijn toegevoegd. 
 
Het is altijd fijn om zo nu en dan niet met je eigen onderneming inhoudelijk bezig te zijn en inzichten op te doen van ondernemers die ook veel hebben meegemaakt. Het was een geslaagde dag. Elk jaar wordt een Gildedag georganiseerd. Wellicht ook voor jou wat?