Het is weer dé tijd van het kwartaal!

Het is zomer; de vakantie staat weer voor de deur. Toch is het éérst nog even tijd om aan de slag te gaan met de btw-aangifte!
 
En daar hebben we jouw hulp bij nodig!
Je aangifte omzetbelasting moet voor het einde van deze maand zijn ingediend en eventueel ook betaald zijn door jou. Wij verzorgen je btw-aangifte en daarom is het belangrijk dat je administratie tijdig is bijgewerkt. De deadline hiervoor is de 10e van de maand. Als je dit niet redt, geef het dan door met een voorstel wanneer je wel zover bent dat wij je administratie kunnen controleren om de btw-aangifte vervolgens te verzenden. Afspraken die reeds zijn gemaakt blijven uiteraard in stand.
 
Onze werkwijze! Als je altijd netjes bij bent in Yuki, is er voor jou niets aan de hand. Als je niet altijd bij bent, is het even opletten. We merkten eerder al dat veel administraties nog niet volledig zijn bijgewerkt na de deadline. Servicegericht als we proberen te zijn, stuurden we dan 2-3 herinneringen en wachtten we met onze controles en het klaarzetten van de btw. Vervolgens ontstond in de laatste weken een ophoping en lukte het niet altijd meer om alle controles netjes af te werken. Als het tegen zat moesten we ook overwerken tot wel 20 uur per week per persoon. Met ingang van het vorige jaar voeren wij onze controles uit na de 10e van de maand en zetten wij de aangifte klaar, ongeacht of de administratie compleet is. Na het klaarzetten ontvang je hiervan bericht uit Yuki.
 
 
 
Na de 25ste wordt je aangifte automatisch verzonden door Yuki. Mocht je tot de 23ste nog administratie aanleveren, dan wordt dit nog verwerkt, maar deze wordt niet door ons gecontroleerd voor de btw-aangifte. Wij zitten momenteel tegen de 70% automatische verwerking aan door Yuki. Dat betekent dat Yuki nagenoeg 70% van de administratie controleert zonder dat wij hieraan te pas komen. Dat gaat niet altijd foutloos en daarom moeten wij onze controles uitvoeren. Het kan daarom zijn, als je te laat aanlevert, dat na deze controle je btw-aangifte niet juist verzonden wordt naar de Belastingdienst.
 
Mocht de deadline van de 10e jou niet lukken is dit geen probleem. We willen jou zeker de tijd geven om alles in orde te maken. Laat het ons dan weten met de datum, waarna we jouw administratie mogen controleren. Het is ook mogelijk dat je zelf via Yuki je btw-aangifte verzendt naar de Belastingdienst. Die mogelijkheid kunnen we je geven. Dan voeren wij wel alsnog onze controles uit na de 10e of de datum die wij afspreken. Als na het klaarzetten van de btw-aangifte nog stukken zijn aangeleverd en je wilt nog even een check, mag je ons ook altijd vragen om een extra controle. 
 
Wat moet je doen?
 
Yuki-Postbus bijwerken!
We kunnen het kort en krachtig houden: zorg dat je je postbus in de gaten houdt en dat alle aandachtspunten, voor zover mogelijk, worden opgelost:
- werk je bankmutaties bij voor die rekeningen die niet gekoppeld zijn (aandachtspunten bank);
- lever alle inkoopfacturen aan die nog ontbreken (aandachtspunten inkoop);
- lever alle verkoopfacturen aan die nog ontbreken (aandachtspunten verkoop).
 
Tip: het ligt voor de hand maar als je de postbus wekelijks bijwerkt, zal het up-to-date houden van je administratie weinig tijd meer in beslag nemen.
 
 
 
Vind je dit lastig? We hebben dit filmpje voor je gemaakt over de werking van de Yuki-postbus.