Houd je boekhouding schoon!

Houd je boekhouding schoon!

Heb je geen geld meer op je zakelijke rekening staan maar wil je toch een factuur betalen? Je hebt privé wel geld staan, wat doe je dan?

We komen vaak tegen dat rekeningen dan via de privé rekening worden betaald. Dat is logisch maar het maakt de boekhouding voor ons ingewikkelder. Facturen blijven in de boekhouding open staan, we lopen vertraging op bij het jaarwerk en moeten jou ook vragen om bepaalde betalingen te verifiëren. 

Het is aan te raden om altijd het geld van je privé rekening over te maken naar je zakelijke rekening en van daaruit je rekening te betalen. Het is tevens prettig als je zo nu en dan ook eens mee wilt kijken naar de facturen die nog open staan in je administratie. Via het volgende filmpje hebben we dit proces uitgelegd: https://www.youtube.com/watch?v=ws2faT0R8cg&t=6s 


We kunnen uiteraard ook afspreken dat we alles, wat langer openstaat dan 2 maanden, als privé betaald beschouwen maar het is vervelend als dit niet helemaal blijkt te kloppen. Betaal derhalve liever de factuur vanaf je zakelijke rekening. Of stuur een reactie in als iets privé is betaald of met je privé creditcard.