Voorlopige aanslag passend?

Voorlopige aanslag passend?

Resultaat 2018: je hebt mogelijk een voorlopige aanslag ontvangen van de Belastingdienst voor 2018. Deze wordt door de Belastingdienst automatisch opgelegd. Kijk of deze in lijn ligt met jouw verwachting en bij twijfel overleg dan met ons!

Resultaat 2017: vanaf 1 juli 2018 rekent de Belastingdienst rente over de nog verschuldigde belasting van 2017. Wil je dit voorkomen? Vraag dan een voorlopige aanslag aan. En wellicht ook handig om de te verwachten belasting voor 2018 in termijnen te gaan betalen zodat je geldstromen stabiel zijn.  

Voor de inkomstenbelasting rekent de belastingdienst 4% rente en voor de vennootschapsbelasting 8%. Dat is zonde als het niet nodig is. Je kan het echter ook bewust gebruiken als een overbrugging voor je liquiditeit.

Het is voor ons niet mogelijk om alle aangiften van 2017 vóór 1 juli in te dienen. Erger nog, er kan 3 maanden verwerkingstijd overheen gaan bij de Belastingdienst waardoor we alles ingediend zouden moeten hebben op 1 april. Dat is niet mogelijk. Wel bieden we aan om kosteloos een voorlopige aanslag in te sturen. Heb je derhalve een winst in het vizier voor 2017 en je hebt nog geen voorlopige aanslag betaald, laat het ons dan weten.

Houd je er niet van om in 1 keer een bedrag ineens te betalen? Het is ook mogelijk om voor 2018 een voorlopige aanslag aan te vragen en die in termijnen (resterende maanden) te betalen. Daarmee heb je per maand ook mogelijk een stabieler uitgavenpatroon wat rust geeft. Wil je hiervan gebruikmaken? Geef ons dan door welk winstniveau je verwacht en wij dienen op basis daarvan het verzoek in. Houd ook de aanslagen van de Belastingdienst in de gaten. Zij sturen zelf ook al automatisch voorlopige aanslagen op voor 2018. We kunnen die naar elk gewenst niveau aanpassen.