Voorstelronde: Van de Koe

Een keer in de maand plaatsen we een interview met een klant en vragen we wat de reden is waarom zij bij ons aangesloten zijn. Vandaag stel ik jullie graag voor aan Roel en Martijn. 
 
1) Wie zijn jullie en wat doen jullie?
Wij zijn Roel Kramer en Martijn Postma van Van de Koe. 
 
Van de Koe maakt Onkruidenboter, ongewoon lekkere kruidenboter
Lekker voor mensen, goed voor weidevogels. Mensen houden van onze kruidenrijke boter, weidevogels van de (on)kruidenrijke weides van onze boeren!
 
Onze onkruidenboter is bedacht in de kruidenrijke weide en geïnspireerd op de (on)kruiden die er voorkomen. Die (on)kruiden zorgen voor het aantrekken van insecten. En zorgen ervoor dat weidevogels zoals de grutto er kunnen broeden. Onze visie is dat iedere melkveehouder met oog voor de natuur boert. We laten zien dat zuivel anders kan: van Nederlandse bodem, 100% natuurlijk, biologisch, natuurinclusief en een eerlijke prijs voor de boer. Natuurinclusief betekent met aandacht voor de natuur: het bodemleven, insecten en weidevogels.
 
We hebben inmiddels 3 heerlijke en spannende smaken onkruidenboter op de markt gebracht, zowel voor de horeca als voor thuis bij de borrel. Het product dat aan de wieg staat van ons bedrijf is de variant met daslook en veldzuring. Inmiddels hebben we daarnaast twee andere smaken op de markt gebracht, zonder onkruiden, maar uiteraard wel met weidevogelvriendelijke boter van boeren met (on)kruidenrijk grasland. Onkruidenboter Zwarte Knoflook en Salie Citroen zijn onze nieuwste smaken!
 
2) Wat is de reden dat jullie voor Jolanda gekozen hebben? 
Martijn was al klant met zijn kookstudio Boerin en de Kok bij Jolanda. Via een bevriende collega was hij bij haar terechtgekomen.  Omdat het goed beviel, heeft hij met zijn compagnon Roel Jolanda als boekhouder voor Van de Koe gekozen.
 
3) Hoe bevalt het werken met Jolanda jullie tot dusver?  
Goed. Jolanda checkt onze kwartaalaangiftes. En houdt ons scherp om de beginnend bedrijf administratief en financieel meteen goed neer te zetten. De flexibele houding van Jolanda sluit goed aan bij wat wij als startende ondernemers zoeken. Even snel een vraag stellen via whatsapp, facetimen als je even wilt overleggen over iets, of snel antwoord op een vraag per mail. De samenwerking bevalt erg goed!
 
4) Via welke website kunnen mensen jullie vinden? 
www.vandekoe.nl
In Amsterdam is onze boter te koop bij Landmarkt, online via de Lindenhoff.
In diverse horeca-tenten in Amsterdam is onze boter op de borrelkaart te vinden.