Weekje trainingskamp

Weekje trainingskamp.. 
 
Zo noem ik het maar even. Deze week was het namelijk de week van de trainingen. Ik heb de aftrap gedaan dinsdag voor het Register Belastingadviseur. Ik moet voor mijn titel RB punten halen per jaar, waarmee je laat zien dat je op de hoogte bent en blijft. Kwaliteit moet natuurlijk gewaarborgd blijven. In deze training ging het over de actualiteiten van de inkomsten- en omzetbelasting. Prinsjesdag kwam natuurlijk veel terug, zoals de BTW verhoging van 6 naar 9 %. Veel goede tips meegekregen en die delen we natuurlijk binnenkort. 
 
Woensdag was er een cursus georganiseerd met ervaren partners van OAMKB. We komen meerdere keren per jaar bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en nodigen we sprekers uit op de gebieden die ons interesseren. Dit keer was het de beurt aan een spreker die diverse jaren bij de FIOD en de politie heeft gewerkt. Veel van deze informatie ging over de aanleidingen en oorzaken van invallen en hoe deze via de FIOD kunnen ontstaan. 
Belangrijk om te weten, omdat wij op bepaalde momenten ook een meldplicht hebben vanuit de administratie. Als we dit niet doen, zijn we strafbaar namelijk. Tevens om klanten te kunnen helpen hun zaken beter op orde te hebben en dit te voorkomen. 
 
Donderdag was het de beurt aan 2 van mijn medewerkers om de training van Yuki te volgen op Het Nieuwe Kantoor in Ede. Naast het leren kennen van collega’s van andere OAMKB kantoren, hebben ze een verdiepingsslag gemaakt. Een specialist van Yuki kwam tips en adviezen geven over hoe nog slimmer gewerkt kan worden.