Yuki tip: Matchen

To do and not to do
 
Heb je ook wel eens dat je ziet dat een betaling gematcht kan worden aan een factuur? En doe je het dan ook, of juist niet? Hier zijn wat tips & tricks!
 
Wat goed dat je de tijd neemt om je boekhouding goed op orde te houden. Je kunt terecht opmerken dat het wat betreft de matching nog scherper kan in Yuki. Dat facturen ook al aanwezig zijn, maar niet altijd gematcht zijn. We zijn blij met jouw opmerkingen hierover. Dit erkennen we doordat Yuki steeds meer geautomatiseerd de facturen verwerkt. Doorgaans controleren wij de matchings na het boeken, maar als het geautomatiseerd wordt verwerkt krijgen we hier geen signaal voor. Wij controleren doorgaans de gehele boekhouding van top tot teen per kwartaal en het kan dus goed voorkomen dat jij gedurende de periode opmerkt dat er zaken nog niet zijn gematcht.
 
Maar wist je dat je zelf ook kunt matchen? Als je onderstaande aantreft kun je op de datum van de betaling klikken (hier dus 02-02-2020). 
 
 
Vervolgens kom je in een scherm terecht waarin je het kleine vierkantje achter de factuur kunt aanvinken (1). Deze match kun je opslaan door linksboven in het scherm te klikken op het icoontje van de floppy (2). Zodoende is er gematcht door jouzelf. Let wel op: als er een pop-up komt of je een herkenningsregel wilt aanmaken, klik dan altijd NEE! Als je op ja klikt omdat het niet goed doorwerkt, verstoort dit namelijk de gehele automatisering van jouw boekhouding.