Zakelijk dagboek: uitlaten van je hond zakelijk zien

In de stromende regen of met een stralende zon; de honden uitlaten moet elke dag gebeuren. Het is iets wat erbij hoort. Net zoals we elke dag doordeweeks in de auto stappen naar ons werk toe. Privé en werk gescheiden houden, lukt jou dat? Mij niet. Ik ben een echte workaholic. Ik werk veel, en aangezien ik mezelf een workaholic noem wil ik ook best toegeven dat ik teveel werk. Als ik in de auto zit bel ik regelmatig of zit ik over opdrachten na te denken. Thuis houden mijn hersenen niet op en zelfs op vakantie zal je me blogs zien schrijven of andere dingen in de gaten zien houden. En ook tijdens het uitlaten van de honden is werk toch iets wat ik meeneem. En daarmee kom ik op de titel uit: ik stel dat een aantal uur van het honden uitlaten onderdeel van je zakelijke urenregistratie moet kunnen zijn.
 
Met urenregistratie doel ik dan met name op de 1225 zakelijke uren die ondernemers bij een eenmanszaak en vennootschap onder firma moeten halen om in aanmerking te komen voor de zelfstandigenaftrek. De 1225 uren kunnen worden opgebouwd uit: directe uren, reisuren, uren voor administratie, seminars en congressen, acquisitie en andere gerelateerde zakelijke uren. En ik stel dat een deel van het uitlaten van de hond hierbij hoort, hetzij dan iets anders omschreven.
 
Wat ik bedoel: ik heb 2 Basenji honden die graag een flink stuk lopen en dat doe ik graag. Als ik een kantoordag heb ga ik het liefst rond 2 of 3 uur naar huis. Dan wandelen we een stuk, bereid ik het eten voor en ga ik ‘s avonds verder. Rond dat tijdstip zijn veel ondernemers echter nog aan het werk en wordt ik geregeld gebeld. Met een headset in voer ik gesprekken tijdens het wandelen. Die tijd kan je dan eigenlijk ook makkelijk omschrijven als het afhandelen van telefoontjes.
 
Iets grijziger wordt het als ik je vertel dat ik meerdere klanten heb verworven wegens het uitlaten van de hond. Middels het uitlaten van de hond kom je in een andere sociale wereld terecht: die van de hondenbezitters. Je zal vast wel een hobby hebben en weten dat als je met een gelijkgestemde hierover praat dat het doorgaans snel tot leuke gesprekken leidt. Dat is bij het uitlaten van de honden net zo. Er zijn diverse mensen die ik geregeld zie en mee praat die ik anders nooit had ontmoet. En omdat we het niet alleen keer op keer over de honden hebben komt werk ook aan bod. Doordat er in de eerste plaats een sociale basis is gecreëerd is het een prettige opstap naar een zakelijke relatie toe. Eigenlijk zou je de tijd dus voor een deel ook op acquisitie uren kunnen schrijven.
 
Tevens in het verlengde van de vorige alinea ga ik met diverse mensen ook bewust wandelen om zaken door te nemen. Een nieuwe trend is: lopend vergaderen. Ik doe dat eigenlijk ook alleen dan met de honden erbij. Meerdere vliegen in 1 klap voor een workaholic die niet stil kan zitten en hyperactief is qua gedachten.
 
Heb jij moeite om aan je uren te komen en wil je hier eens over brainstormen? Laat het me dan gerust weten, dan kunnen we kijken of we hier een goed verhaal van kunnen maken die geaccepteerd wordt door de Belastingdienst.